Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 13, 2016 in Je leven | 0 comments

Hoe je grenzen aangeven je gelukkiger maakt

Hoe je grenzen aangeven je gelukkiger maakt

Ben je de laatste tijd behoorlijk prikkelbaar? Merk je dat je sneller geïrriteerd bent dan normaal en dat je ‘minder kunt hebben?’ Dat je het allemaal even niet meer aankan en niet meer ziet zitten? Kan je partner in jouw ogen niets meer goed doen? En ben je steeds vaker meer dan chagrijnig.

Er is een grote kans dat je te lang over je grens heen bent gegaan. Nou eigenlijk heb je je grenzen niet goed bewaakt en heb je anderen erover heen laten gaan. Keer op keer. Het resultaat, een heel erg onbevredigend gevoel. Ten eerste omdat je dingen doet waar je niet achter staat en ten tweede omdat je jezelf veroordeelt dat je ‘het weer zover hebt laten komen’. Lees hieronder hoe je grenzen aangeven makkelijker kan worden.

Hoe bepaal je je grenzen?

De eerste stap ik beslissen wat je grenzen zijn zodat je ze kunt bewaken. Maar hoe bepaal je je grenzen? Voor de een lijkt dit makkelijker te gaan dan voor de ander. Soms lijkt het net alsof anderen veel eerder weten wat ze willen en makkelijker beslissingen kunnen maken. Het probleem bij bepalen wat jij wilt is dat je het intern moet zoeken, vergeet wat anderen willen of hoe het overkomt. Als je te druk bezig bent met wat anderen ervan vinden of hoe je overkomt als je aangeeft wat je wilt, ja dan kom je er niet.

Dus wees hierin trouw aan jezelf. Ga bij jezelf te rade wat je voelt en waar jij blij van wordt, want dat is het belangrijkste. Er is maar één persoon die voor jou kan zorgen en die jou gelukkig maakt en dat ben jijzelf. Door van anderen te verwachten dat ze weten wat jij wilt of respect hebben voor jou grenzen is onrealistisch en totaal niet constructief.

Een hulpmiddel om je grenzen te bepalen

Word je boos om wat iemand zegt of doet? Grote kans dat iemand over je grens heen is gegaan. Beschouw het als een dankbaar teken dat je voor jezelf moet opkomen en geef je grenzen aan.

Grenzen aangeven

Heb je eenmaal bepaald wat je wilt, dan is stap 2 aangeven wat je wenst. En daar komt ook bij aangeven dat je iets niet wilt, niet kunt of liever niet hebt. Probleem is dat nee zeggen niet altijd even gemakkelijk is. Vooral niet voor de pleasers onder ons. In dit artikel lees je hoe je nee kunt zeggen zonder je schuldig te voelen.

Het bewaken van je grenzen en voor jezelf zorgen is een mooie stap naar een gelukkiger leven. In mijn boek Liever Geluk Dan Gelijk leer ik je jouw demonen te omarmen en je eigen coach te zijn. Dankzij mijn bewezen methode leer je jezelf goed kennen en leer je jezelf volledig te accepteren. Ja volledig, met zowel je positieve als negatieve kanten. Ook leer ik je hoe je deze nuttig en slim kunt inzetten in je privéleven, maar ook in je werk.

Hoe lijkt het je om vandaag nog aan de beste versie van jezelf te werken? Goed nieuws, je kunt Liever Geluk Dan Gelijk direct aanschaffen en je hebt hem binnen een paar minuten in je inbox zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Klik hier en bestel nu

Wil je liever nog wat meer lezen over het BSP-model? Dat kan!

Post a Reply

Lees vorig bericht:
Symptomen van depressie depressief
Hoe weet ik of ik depressief ben?

Voel je je down en lijkt alles tegen te zitten? Lukt het je niet meer positief te denken en voel...

Sluiten