Pages Menu
Categories Menu

Over Ole van der Straaten

Ole van der Straaten begeleidt en coacht al jaren jonge ondernemers en succesvolle young professionals in Nederland en in het buitenland. Zijn bewezen methode geeft jonge talenten de mogelijkheid om:

  • Hun eigen coach te worden voor de rest van hun leven;
  • Weer volop energie te krijgen en te genieten van werk en het leven;
  • Confrontaties aan te gaan;
  • Goed te kijken naar zichzelf;
  • Te leren de demonen toe te laten en ze juist positief in te zetten;
  • Zichzelf volledig te accepteren;
  • Razendsnel uit eigen kracht uit een dip te komen.

Ole-van-der-StraatenOle van der Straaten deelt zijn kennis en ervaring met de mensen die hij begeleidt en coacht. Door fouten te maken heeft hij ontzettend veel geleerd. Want het geluk is hem niet komen aanwaaien. Zijn leven, net als dat van ieder ander, bestaat uit ups en downs.

Een korte levensbeschrijving.

Na zijn schooltijd in Den Haag studeerde Ole rechten in Leiden en bracht hij zijn verplichte diensttijd door als krijgsgevangene ondervrager bij de Militaire Inlichtingendienst. Hierna begon hij zijn loopbaan bij Unilever.

In dit bedrijf, waar hij 19 jaar heeft gewerkt, kon hij zijn people skills naar hartenlust ontwikkelen – Unilever stuurde hem twee keer de halve wereld over, 5 jaar naar de Filipijnen en 4 jaar naar Mexico.

Na zijn 19 jaar bij Unilever maakte Ole de overstap naar het supermarktbedrijf Laurus (Nederland, België en Spanje) waar hij de opdracht kreeg om het bedrijf te simplificeren. Dit liep uit op een jammerlijke mislukking: na 1 jaar en 2 maanden werd Ole vanwege gebrek aan resultaten ontslagen.

Ole viel toen in een zwart gat. Gelukkig waren er familie en vrienden die hem de weg wezen. Zo kwam Ole terecht bij een aantal dierbare coaches die hem binnenste buiten keerden en een duwtje de goede kant op gaven.

In de 15 jaar hierna ging hij ook zelf 2 verschillende opleidingen tot coach volgen.

Tegelijkertijd moest er natuurlijk ook brood op de plank komen. Vanwege zijn interesse in mensen en ondernemerschap besloot Ole een detacheringsbureau in de sociale zekerheid op te zetten, VOC Maatwerk. Dit bedrijf beleefde gouden tijden totdat de economische crisis van 2009 aanbrak en de regering de kraan dichtdraaide. Tot overmaat van ramp kregen de partners bovendien ruzie met elkaar met als gevolg dat het bedrijf het kind van de rekening werd.

Wederom belandde Ole in een lastig parket. Gelukkig voor Ole was het verschil met vroeger dat hij door de jaren heen een methode had ontwikkeld om snel en effectief uit een dip te komen, dat hij deze methode bij zichzelf toepaste en dat deze aanpak succesvol bleek. Zo bleef Ole, ondanks de enorme zakelijke en persoonlijke tegenslagen die over hem heen denderden, in zijn kracht staan.

En precies hierover gaat het boek Liever Geluk Dan Gelijk. De lezer zal hierin geen sappige verwijzingen naar Ole’s ervaringen aantreffen: natrappen ligt niet in zijn aard en bovendien zou dit alleen maar ballast zijn geweest. Maar het extract, zijn levenslessen, staan er wel degelijk in. In zoverre is Liever Geluk Dan Gelijk, anders dan het geschrevene doet vermoeden, autobiografisch.