Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 7, 2017 in Als (startende) ondernemer | 0 comments

Word succesvol in wat je doet

Word succesvol in wat je doet

Ik kan stellen dat ik een gelukkig mens ben. Iedere dag mag ik doen waar ik goed in ben. Dag in dag uit doe ik werk wat ik het liefste doe. Ik mag ondernemers helpen het beste uit zichzelf te halen en ze helpen succesvol te worden in wat ze doen. The key to success is naar mijn mening doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Door in je kracht te gaan staan kun je energie in de juiste dingen stoppen en gaat er geen waardevolle energie verloren in zaken waar je niet goed in bent en word je succesvol in je werk.

Je kunt niet overal even sterk in zijn

Stap 1 is accepteren dat je geen superman of -vrouw bent. Er zijn dingen die je met twee vingers in je neus aankunt, maar ook zaken waar anderen gewoonweg beter in zijn. Jezelf nemen zoals je bent en daar je voordeel mee doen is de eerste stap naar de weg van succes.

Ik weet nog dat ik vroeger ervan overtuigd was dat ik overal goed in moest zijn. Ik had een lijst opgesteld van disciplines en zaken waar ik duidelijk nog wat in te leren had. En begrijp me niet verkeerd, jezelf scherp houden, ontwikkelen en waar het kan jezelf in verbeteren is ontzettend goed. Maar het is ook goed om te leren accepteren dat fotograferen niet jouw sterkste kant is en dat er mensen zijn die Excel wél snappen. Het had mij heel wat tijd en frustraties bespaard als ik dat eerder had geaccepteerd van mezelf.

Focus je op waar je goed in bent

Ben je ergens gewoonweg niet goed in? Besteed het uit. Bijvoorbeeld an een collega of aan een specialist. Door werk te delegeren in plaats van zelf aan te modderen in Excel zul je merken dat je meer energie overhoudt voor de dingen waar je wél een ster in bent en ten tweede (en natuurlijk wil je dat) zul je merken dat de kwaliteit van het werk beter wordt. Zowel van hetgeen dat je hebt uitbesteed als hetgeen dat je zelf op je hebt genomen.

Succesvol in je werk

Nu je hebt gericht op de dingen waar je goed in bent en waar je lol in hebt zul je merken dat je er ook steeds beter in wordt. Als het goed is blijft dit niet onopgemerkt en zullen steeds meer soortgelijke opdrachten jouw kant uit komen, wat weer meer oefenuren en ervaring oplevert en uiteraard weer meer expertise en handigheid betekent. Zo word je vanzelf succesvol in je werk.

Blijf jezelf ontwikkelen

Dat je ergens goed in bent, betekent niet dat je de beste bent en zult blijven. Hou jezelf dus scherp en hou de ontwikkelingen in de gaten. Sta open voor feedback en kijk hoe de markt beweegt. Wat zijn de nieuwste innovaties in jouw werkveld? Geef ook eens wat ruimte in je bedrijf aan een goede stagiair(e) die wellicht een ander licht op zaken kan schijnen en die je kan uitdagen anders naar zaken te kijken die je al jaren zo doet.

Verander je gedrag

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om te weten waar je goed in bent. Te ontdekken wie je bent en wat je zo goed in je werk maakt. Zo merkte ik dat ik sterk ben in het ‘lezen’ van mensen. Ik kan de juiste vragen stellen om de daadwerkelijke pijn naar boven te halen en ben goed in de vinger op de zere plek leggen. Ook wind ik er geen doekjes om. Werk je met mij samen, dan vertel ik je wat de oorzaak van je probleem is en ik help je het probleem op te lossen. Daarvoor pas ik altijd mijn BSP-model toe. Een model dat ik door de jaren heen heb ontwikkeld daar ik ontdekte dat iedereen zich beweegt in een bepaald gedragspatroon en dat het het lastig is om dit patroon te doorbreken. Mits je dit door hebt en weet wat je moet doen om dit te doorbreken. Ik heb het model zo geschreven dat je met een paar vragen aan jezelf kunt ontdekken wat voor type gedrag jij vertoont zodat je gelijk aan de slag kunt met de handvatten en dit gedrag veranderen.

Wil je ook direct aan de slag om erachter te komen waar jouw kracht ligt zodat je succesvol wordt in je werk? Wil je weten waar je minder goed in bent zodat je de juiste mensen kunt vinden om datgene van je over te nemen? Dan raad ik je aan in mijn boek Liever Geluk Dan Gelijk te beginnen zodat je de verandering in kunt zetten.

Klik hier en bestel nu

Voor €27,95 haal je een coach voor het leven in huis. Wacht niet te lang, ik weet namelijk niet voor hoe lang dit e-book voor deze prijs te koop is.

Nooit meer iets missen van Liever Geluk Dan Gelijk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Post a Reply

Lees vorig bericht:
succesvol ondernemen onderneming
Succesvol ondernemen. Hoe maak ik mijn onderneming succesvol?

Steeds meer mensen kiezen voor het ondernemerschap, om voor zichzelf te beginnen. Steeds vaker hoor je 'ik ben ondernemer' of...

Sluiten