Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 3, 2017 in Als (startende) ondernemer | 0 comments

Waarom minder doen leidt tot betere resultaten

Waarom minder doen leidt tot betere resultaten

Er is een verschil tussen hard werken en jezelf over de kop werken. Hard werken is nodig om mooie resultaten te boeken. Met achterover leunen kom je er natuurlijk niet. Maar jezelf over de kop werken is contraproductief en wil ik allesbehalve aanmoedigen. Hieronder kun je dan ook lezen hoe belangrijk het is om af en toe juist te vertragen, een stap terug te doen en in een lagere versnelling te gaan. Ik ga je vertellen hoe je door juist minder te doen meer bereikt. Hoe je met minder moeite betere resultaten boekt. Dus ben je er klaar voor om nog betere resultaten op je naam te kunnen schrijven zonder nog harder te hoeven rennen? Wat dacht je ervan als ik je vertelde dat ik je kan helpen meer tijd voor andere dingen te krijgen en alsnog goed te presteren?

Reset your brain

Zie jezelf maar als een elastiekje. Trek aan het rubberen ding en er komt spanning op, dat is nodig om te kunnen functioneren. Een slap elastiekje daar heb je niets aan. Het ding kan behoorlijk wat hebben, dus je kunt er zeker nog even aan sjorren. Maar als je dit teveel doet, komt er teveel spanning op het elastiek en op den duur zal het rubber scheuren vertonen en in het ergste geval knappen. Weg bruikbaarheid en je kunt het zo hop in de prullenbak gooien. Zo werkt het ook met zowel de fysieke als mentale conditie van de mens. Een beetje spanning tot spanning vergelijkbaar met adrenaline is goed, essentieel zelfs om scherp en gefocust te zijn. Ook ik presteer goed onder spanning. Heb ik geen uitdaging, dan verlapt mijn aandacht en worden mijn prestaties minder. Maar een mens kan niet alleen maar gaan. Harder werken staat niet gelijk aan betere prestaties. Daarnaast is er tijd en ruimte nodig voor je brein om te resetten. Op deze manier kun je dingen van een ander perspectief zien en uit een bepaalde gedachtenstramien komen.

Productie versus creativiteit

We zijn zo geneigd om meters te maken en dus vooral veel tijd en energie te stoppen in het productieproces waarbij wordt vergeten te investeren in het denk- en creatieproces. Je zult merken dat wanneer je even uit tuned je creativiteit opeens weer wordt geprikkeld en er opeens weer te gekke ideeën naar boven komen. Plan dus wekelijks wat tijd in om even uit te loggen. Ga even een wandeling maken, ga sporten, leer gitaar spelen of wat dan ook. Zorg er in ieder geval voor je ruimte krijgt om nieuwe inzichten te krijgen.

Met minder moeite betere resultaten

Je zult merken dat door af ten toe juist te vertragen je weer oplaadt en met twee keer zoveel energie aan je project of werk kunt beginnen. Laten we voor het gemak weer even het voorbeeld van de elastiek pakken. Nadat je het ding even met rust hebt gelaten zul je merken dat hij er weer ontspannen bij hangt en dat er weer rek in zit en er weer ruimte is om eraan te trekken. Door dus de tune out momenten in te plannen zul je merken dat je de dagelijkse dingen met meer energie doet, je productiever zult werken en je ook nog eens tijd overhoudt voor andere (leuke) dingen. En dat je dus met minder moeite betere resultaten behaalt. Win-win-situatie lijkt me.

Tips voor ondernemers

Bovenstaande tips om met minder moeite betere resultaten te boeken zijn een greep uit de tips en handvatten die ik heb voor de ondernemers die ik coach. Door de jaren heen heb ik tientallen ondernemers begeleid in hun weg naar succes. Ik besloot deze bevindingen op te schrijven, wat leidde tot de zes stappen naar succes uit het BSP-model toe.

Wil je meer handige tips hebben om van jezelf en je onderneming een succes te maken? In mijn boek Liever Geluk Dan Gelijk vind je nog meer handvatten om succesvol te ondernemen.

Klik hier en bestel nu

Voor €27,95 haal je een coach voor het leven in huis. Wacht niet te lang, ik weet namelijk niet voor hoe lang dit e-book voor deze prijs te koop is.

Nooit meer iets missen van Liever Geluk Dan Gelijk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Post a Reply

Lees vorig bericht:
Doelgroep bepalen
Je doelgroep bepalen, zo doe je dat

Wat is je doelgroep? Weet jij wie je klanten zijn? Je doelgroep bepalen is van essentieel belang om een succesvolle...

Sluiten