Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 1, 2017 in Als (startende) ondernemer | 0 comments

Succesvol ondernemen. Hoe maak ik mijn onderneming succesvol?

Succesvol ondernemen. Hoe maak ik mijn onderneming succesvol?

Steeds meer mensen kiezen voor het ondernemerschap, om voor zichzelf te beginnen. Steeds vaker hoor je ‘ik ben ondernemer’ of ‘ik ben eigen baas’ als je de handen schudt van je mede lotgenoten op een verjaardag. Fantaserend over de gedachte van vrijheid, het ‘eigen baas kunnen zijn’ en te doen wat je echt leuk vindt nemen vandaag de dag steeds meer loonslaven het besluit ‘het roer om te gooien’. Maar ondernemen is anders dan succesvol ondernemen. Want dat is wat je wilt. Hoe doe je dat succesvol ondernemen?

Startende ondernemers problemen

Vol goede moed beginnen (de vaak jonge) ondernemers aan hun nieuwe avontuur en lopen al redelijk snel tegen veelvoorkomende problemen van startende ondernemers aan. In het begin is het zaak dat ze veel investeren. Zowel in tijd als in geld. Ze verbouwen een pand, richten het in, regelen de vergunningen, schaffen spullen aan, laten zich adviseren, laten een website bouwen, visitekaartjes maken, nemen personeel aan, zetten social media in, etc etc. Het hoort erbij weten ze en dan wanneer alles staat en het geld binnen zou moeten komen blijft het uit of komt er te weinig binnen. Terwijl de kosten stijgen, blijft het stil aan de inkomsten kant. Hun onderneming loopt niet goed genoeg om de kosten te dekken.

De paniek slaat toe

Het gevoel van falen en het gevoel van straks verlies ik alles waar ik zo hard aan heb gewerkt komt om de hoek kijken. En dat gevoel is naar, heel erg naar. Je ziet dan vaak ook dat de startende ondernemer:

  • Enorme stress ervaart
  • Niet doet wat hun bron aanspreekt
  • De hele dag en iedere dag werkt

Een typisch gevalletje je energie verspillen aan de verkeerde dingen. Je kunt je voorstellen dat dit allemaal geen constructieve gedragingen zijn en dat dit niet leidt tot succes van de onderneming. Maar wat dan wel?

Succesvol ondernemen. Tips voor startende ondernemers

Dit is dan ook vaak het moment waarop startende ondernemers aan mij worden geïntroduceerd. ‘Mijn onderneming loopt niet’ of ‘ik verdien niet genoeg aan mijn onderneming’ is het probleem dat ik vaak voorbij hoor komen.

Ontdek waarin je goed bent

Mijn opdracht is dan vaak heel erg simpel en to the point: Ga op zoek naar wat jouw bron aanspreekt. Ga op zoek naar wat jou blij maakt. Het klinkt heel logisch, dat is het ook, maar de zoektocht hiernaar is vaak het lastigst. Maar als je daar eenmaal achter bent en dit helder hebt, dan kun je in je kracht gaan staan en je business hier omheen bouwen. Je kunt hierop focussen en je energie inzetten voor de juiste dingen. Ben je ergens niet goed in? Ga dan niet trekken aan een dood paard. Besteed het uit, verzamel een team om je heen die je complimenteert in de dingen waar je minder goed in bent. Zo groei jij en groeit je business.

Focus je op je primaire doelgroep

Ik zie het zo ontzettend vaak, ondernemers die zich richten op een te brede doelgroep of hun pijlen richten op de verkeerde doelgroep. Dit is niet alleen maar zonder, maar ook hierbij gaat er weer heel veel tijd en energie verloren aan de verkeerde dingen. Het kost je namelijk veel meer moeite om mensen die niet passen bij je doelgroep te overtuigen zaken met jou te doen. Probeer maar eens een paar hoge hakken te verkopen aan een man bijvoorbeeld. Best lastig. Richt je je daarentegen op een vrouw die al op hakken loopt, dan wordt het een stuk makkelijker. Je hebt in ieder geval minder bezwaren weg te wuiven. Het klinkt zo logisch, maar echt ik zie het vaak fout gaan.

Richt je pijlen op hun grootste pijn

De tweede stap is jezelf de vraag stellen, wat is hun grootste pijn? Waarvan liggen zij ‘s nachts wakker en speelt jouw product of dienst in op deze pijn? Hoe groter hun pijn en jouw oplossing hiervoor, hoe meer ze geneigd zijn er geld voor te betalen.

Trial en error

Natuurlijk is dit niet zo 1,2,3 gedaan en zul je op onderzoek uit moeten gaan. Ook zul je moeten experimenteren met wat werkt, met wat overtuigd. Wees dan ook niet bang om te proberen en eventueel fouten te maken. Onthoud fouten maken leidt tot succes.

In zes stappen succesvol ondernemen

In mijn e-book Liever Geluk Dan Gelijk leg ik dit succesvolle model in makkelijke taal uit. In zes direct toepasbare makkelijke stappen kun je grootste veranderingen teweeg brengen die lijden tot succesvol ondernemerschap. Het fijne is dat dit model voor iedereen, in iedere situatie en op ieder moment toepasbaar is. Je brengt grote veranderingen aan door kleine stappen te maken. En het toffe hieraan is, je doet het zelf. Samen met het boek.

Klik hier en bestel nu

Voor €27,95 haal je een coach voor het leven in huis. Wacht niet te lang, ik weet namelijk niet voor hoe lang dit e-book voor deze prijs te koop is.

 

 

 

 

Post a Reply

Lees vorig bericht:
medewerkers motiveren
Tips om je medewerkers te motiveren

Hoe kan ik mijn personeel motiveren? Wouter is 39 jaar oud en runt een inmiddels succesvolle recruitmentonderneming en tijdens onze

Sluiten