Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 23, 2017 in Als (startende) ondernemer | 0 comments

Tips om je medewerkers te motiveren

Tips om je medewerkers te motiveren

Hoe kan ik mijn personeel motiveren? Wouter is 39 jaar oud en runt een inmiddels succesvolle recruitmentonderneming en tijdens onze sparringsessie stelt hij mij deze vraag. Hij vraagt mij om praktische tips om zijn personeel te motiverenGemotiveerd personeel werkt beter, dat weet ook deze beste man. De laatste tijd merkt hij dat de resultaten van zijn team achter blijft. Hij wil zijn medewerkers motiveren tot goede prestaties, maar hij weet niet hoe. Hij merkt dat het enthousiasme van zijn personeel beduidend minder is en hij wil de sparck in hun ogen terug zien.

Medewerkers motiveren en stimuleren

‘Ik doe al jaren hetzelfde en dat gaat al jaren goed, wat doe ik nu dan opeens verkeerd?, vraagt Wouter mij wanhopig. ‘Dat is nou juist het probleem’, vertel ik hem. ‘Je bent altijd bezig geweest met wat jou zou motiveren, wat jou drijft om steeds verder te gaan. Daarbij zie je jouw medewerkers als een verlengstuk van jijzelf en je behandelt ze op dezelfde manier als jij jezelf behandelt. Ten eerste heb je te maken met medewerkers en niet met mede-eigenaren van je bedrijf. Daarnaast heb je ook te maken met andere types dan jijzelf. Wanneer je je wat meer verdiept in wat je medewerkers nodig hebben en wat je medewerkers motiveert en stimuleert, zul je snel beterschap ervaren.’

Hieronder lees je de overige tips die ik Wouter gaf om zijn medewerkers te motiveren en gemotiveerd te houden.

Verdiep je in wat je medewerkers nodig hebben

Waarvan worden jouw medewerkers blij? Wat maakt voor hen het werk leuk? Wat motiveert ze om hun werk steeds beter te doen? Het antwoord op deze vragen verschilt per persoon. De enige manier om erachter te komen is door met je mensen in gesprek te gaan en te achterhalen wat hun intrinsieke motivatie is.

Accepteer de verschillen

En zo ging Wouter in gesprek met zijn teamleden en tot zijn verbazing kwam hij erachter dat wat zijn medewerkers nodig hebben om het werk voor hen de moeite te maken en wat ze stimuleerden om nog beter hun best te doen, verschilde van wat hem dreef. Hiermee had hij dan ook moeite. ‘Ja dag,’ was zijn eerste reactie. ‘Accepteer deze verschillen, respecteer ze en zet dit strategisch in,’ luidde mijn advies. Morrend volgde hij mijn advies op en moest hij na enige tijd toegeven dat ik gelijk had.

Geef ze vrijheid en verantwoordelijkheid

Uiteraard stuur je als ondernemer op resultaten. Wanneer je medewerkers ontzettend hun best doen, maar het resultaat blijft keer na keer uit, zal je bedrijf het niet lang volhouden. Je medewerkers zullen dit begrijpen, maar de vraag is hoe stuur je op resultaten? Vertel je je ze stap voor stap hoe ze een bepaald resultaat moeten behalen? Of geef je je medewerkers de vrijheid en het vertrouwen om op hun eigen manier het resultaat te behalen? Wil je je medewerkers motiveren dan is deze laatste manier van managen aan te raden. Geef daarbij ook duidelijk aan wat je van ze verwacht. Je zult merken dat deze manier van werken een nauwere betrokkenheid bij je medewerkers bewerkstelligt en de drive verhoogt om succesvol te zijn. Mits je medewerkers toe zijn aan deze vrijheid en verantwoordelijkheid uiteraard.

Vier successen

Sta stil bij het behalen van een mijlpaal. Heeft je bedrijf een recordomzet behaald? Deel dit met je medewerkers, geef een borrel, geef ze wat extra’s, spreek je waardering naar ze uit. Het wij-gevoel en we gaan goed, helpt om ze eraan te herinneren waarom ze zo blij zijn dat ze onderdeel uitmaken van jouw team. Geef ze ook duidelijk aan wat hun bijdrage is in het geheel.

Zet medewerkers die een project hebben binnengehaald of een target hebben behaald in het zonnetje. Vier successen met je team en je zult merken dat de motivatie van je personeel zal verhogen en dat ze hun best zullen doen om de volgende keer degene te zijn die in het zonnetje wordt gezet.

Bied perspectief

Zou jij aan boord van een trein springen waarvan jij de bestemming niet weet? Nee toch? Ook al is de trein voorzien van de meest high tech en fancy snufjes. Maar met een destination unknown wordt de trein toch net iets minder aantrekkelijk. Dat geldt ook voor jouw medewerkers. Ook zij willen weten waar ze naar toe gaan, waarvoor ze het doen. Zijn er doorgroeimogelijkheden? Wat is daarvoor voor nodig? Wat betekent dat precies? Groei in verantwoordelijkheid? Meer salaris? Betere secundaire arbeidsvoorwaarden? Door hier helder en open over te zijn kun je je personeel motiveren tot goede prestaties. 

10 tips voor startende ondernemers

Kom je afspraken na

Je medewerkers een worst voorhouden en het vervolgens niet waarmaken. Als je wilt dat je medewerkers gedemotiveerd zijn of nog erger, weglopen, dan is dit in ieder geval één manier om dit voor elkaar te krijgen.

Geef medewerkers tijd

Als ondernemer ben je als het goed is continu aan het kijken wat je kunt doen om meer geld binnen te halen voor je business. Immers dat betekent groei en dus ook een succesvoller bedrijf. Je medewerkers denken daarentegen in tijd. Uiteraard zullen ze een salarisverhoging of een bonus niet afslaan, maar het effect van meer geld schijnt slechts zo’n 1,5 maand voelbaar te zijn. Geef je ze echter meer tijd (evt. meer tijd om thuis te werken, tijd om hun kinderen van school te halen, meer vrije dagen), dan zullen ze een stuk tevredener zijn.

In zes stappen succesvol ondernemen

In mijn e-book Liever Geluk Dan Gelijk leg ik dit succesvolle model in makkelijke taal uit. In zes direct toepasbare makkelijke stappen kun je grootste veranderingen teweeg brengen die lijden tot succesvol ondernemerschap. Het fijne is dat dit model voor iedereen, in iedere situatie en op ieder moment toepasbaar is. Je brengt grote veranderingen aan door kleine stappen te maken. En het toffe hieraan is, je doet het zelf. Samen met het boek.

Klik hier en bestel nu

Voor €27,95 haal je een coach voor het leven in huis. Wacht niet te lang, ik weet namelijk niet voor hoe lang dit e-book voor deze prijs te koop is.

 

Post a Reply

Lees vorig bericht:
Tips voor startende ondernemers
10 tips voor startende ondernemers

Je zit eraan te denken om zelfstandig ondernemer te worden of misschien ben je al voor jezelf aan het werk.

Sluiten